TLAMA games Cesta do nevědomí

1 375 

TLAMA games Cesta do nevědomí  TLAMA games TLAMA games Cesta do nevědomí 1375 Kč

Popis produktu

Na počátku 20. století přišel rakouský neurolog Sigmund Freud s revoluční teorií zvanou psychoanalýza neboli studium nevědomé mysli. Teorie se postupně ujala ve Freudově okolí a příznivci psychoanalýzy se každou středu scházeli u Freuda doma, aby diskutovali o psychologii a symbolice snů. Tato skupina – Středeční psychologická společnost – představovala počátek celosvětového psychoanalytického hnutí.

Jako člen této společnosti máte za cíl formulovat nové terapeutické techniky, založit ordinaci, rozšířit si klientelu a stát se nejvýznamnějším Freudovým současníkem. Abyste
toho dosáhli co nejlépe, musíte sdílet poznatky, diskutovat o nápadech s kolegy a publikovat teorie. A pokud budete chtít zůstat ve formě, budete potřebovat trochu kávy – vlastně spoustu kávy.

Cesta do nevědomí je strategická eurohra s mechanikami worker placementa engine building, hned několika rondely a celou řadou kombinujících se efektů.
Když jste na tahu, smíte umístit jeden nebo dva žetony nápadů na stůl Středeční společnosti a provést různé akce. Můžete získat nové poznámky na desku hráče, brát či vykládat karty výzkumu nebo se pohybovat po mapě Vídně. Umístění nápadů na stůl také rozhodne o pohybu vašeho kalamáře po rondelu, s jehož pomocí budete aktivovat řady nebo sloupce poznámek na své desce hráče.

K léčení klientů a intepretací snů musíte pracovat se zásobou porozumění, kterým budete manipulovat na speciální desce. Postupně se propracujete přes sny s manifestním obsahem až k hlubokým snům s latentním obsahem. A vaše porozumění pomůže klientům dosáhnout katarze. Katarzi představuje odstranění průhledných vrstev melancholie z karet klientů a následné odemčení zvláštních schopností či bodování na konci hry.

Jakmile je pověst vaší skupiny psychoanalytiků dostatečně vysoká, nastane konec hry a hráč s nejvyšším počtem bodů se stane vítězem.

Hra je určena pro 1-4 hráče od 12 let.

Pravidla jsou česky. Herní materiál je jazykově nezávislý.  

 

Počty a velikosti karet:
28 ks 59×92 mm
48 ks 61×112 mm
36 ks 45×68 mm

Nabídka obalů na karty je zde. 


Hra obsahuje:

2 hlavní desky
4 desky hráčů
4 desky porozumění
60 destiček poznámek
9 destiček pojednání
7 destiček cílů lokací
4 desky ordinací
24 žetonů čtvrtí
20 žetonů bystrých nápadů
1 žeton začínajícího hráče
48 karet snů
24 karet klientů
4 karty ordinací
36 karet výzkumu
29 průhledných karet s vrstvou melancholie
1 krabička na vrstvy melancholie
4 figurky profesorů
1 figurka Freuda
4 kalamáře
24 žetonů nápadů
52 žetonů porozumění
5 ukazatelů pověsti
4 ukazatele bodů
4 ukazatele kávy
4 ukazatele krabiček ve tvaru srdce
8 ukazatelů terapie
1 pravidla
4 nápovědy hráčů
Moduly:
1 figurka novináře
1 figurka ohňostroje
6 překryvných desek lokací
Sólo:
16 karet stolu
9 desek poznámek
8 překryvných destiček klientů
1 překryvná destička kalamáře
1 směrovka
1 pravidla
2 přehledové karty

Česká pravidla ke stažení zde.

Představení hry:


 

Dojmy z hraní:

 

Další vlastnosti: Typ hry Strategická. Herní doba 45-120 minut. Autor Laskas, Jonny Pac, Yoma, Antonio Zax. EAN 0745125876474. 1. Základní hra / rozšíření Základní hra. 2. Minimální věk 12. 3. Jazyk hry bez textu. 4. Jazyk pravidel český. 5. Minimální počet hráčů 1. 6. Maximální počet hráčů 4. 7. Herní doba (minut) 61-90.

Katalogové číslo: 0745125876474 Kategorie: , , ,
Výrobce:TLAMA games

Související produkty